Post subject: Re: Neviđena Željava (osim onih koji su službovali tamo)
Posted: 30 Oct 2009, 21:06
Tihi forumaš
Dobro je, ne trebam naocale S jedne strane pise "Srečna nova godina" i na vertikalcu 1991, dok s druge strane pise nesto drugo? REkao bih da pise "Deda Mraz" i na vertikalcu 1991. Zna li se koje je registracije taj MiG-21? Btw. Firewire zahvali svome izvoru na ovim clipovima i slikama
EDIT: Na zrakoplovu vidim i najmanje tri boje! To su crvena-plava-bijela (bas tim redoslijedom - kao kod srpske zastave) i izgleda da je i na krilu nesto nasarano
LupusREBEL
Posted: 30 Oct 2009, 21:12
Veteran foruma
Joined: 21 Jul 2008, 21:43 Posts: 2849 Location: Zagreb-Ogulin-Željava i natrag
slavonija1 wrote:
(...)
EDIT: Na zrakoplovu vidim i najmanje tri boje! To su crvena-plava-bijela (bas tim redoslijedom - kao kod srpske zastave) i izgleda da je i na krilu nesto nasarano
I kaj s tim? Nekužim?
Posted: 30 Oct 2009, 21:32
Izvanserijski forumaš
FILM je EXTRA , pohvale TREB-u i FIRE-u,svaka vam cast momci,kad uradite film docarate takav utisak kao da sam tamo pored piste....
AutoExpert
Posted: 30 Oct 2009, 21:34
Izvanserijski forumaš
SLAVONIJA ! kupi si naocare.....na repu se nalaze standardne boje i petokraka....gde si ti video srpsku trobojku.....
FirewireHR
Posted: 30 Oct 2009, 21:38
Veteran foruma
slavonija1 wrote:
Hm, da, dali to nešto znači u smislu asocijacije na zastavu ne znam. Inače mi se čini da je to onaj neki ukrasni papir zaljepljen ljepljivom trakom na avion.
AutoExpert wrote:
FILM je EXTRA , pohvale TREB-u i FIRE-u,svaka vam cast momci,kad uradite film docarate takav utisak kao da sam tamo pored piste....
Hvala. ...neke ideje za video su se radile u koraku, posebno ovi Flight simulator kadrovi.
Posted: 30 Oct 2009, 22:20
Tihi forumaš
LupusREBEL wrote:
slavonija1 wrote:
(...)
I kaj s tim? Nekužim?
Nista, nisam mislio nista lose! Samo pokusavam odgonetnuti sve detalje na tom zrakoplovu, pa i raspored boja. Ako sam nekoga uvrijedio mojim pitanjima, ispricavam se. Jednostavno zelim otkriti sve detalje na zrakoplovu AutoExpert: Ne mislim na rep zrakoplova nego na nos. Cini mi se da je i na pito-cijev nesto nasarano i na poklopac prednje noge stajnog trapa Jos jedan EDIT: LupusRebel zahvali ti tvojim izvorima
yufighter
Posted: 30 Oct 2009, 22:58
Tihi forumaš
Hvala za film, nadam se da ce se naci jos takvog materijala.
LupusREBEL
Posted: 31 Oct 2009, 00:38
Veteran foruma
slavonija1 wrote:
LupusREBEL wrote:
slavonija1 wrote:
(...)
I kaj s tim? Nekužim?
Nista, nisam mislio nista lose! Samo pokusavam odgonetnuti sve detalje na tom zrakoplovu, pa i raspored boja. Ako sam nekoga uvrijedio mojim pitanjima, ispricavam se. Jednostavno zelim otkriti sve detalje na zrakoplovu AutoExpert: Ne mislim na rep zrakoplova nego na nos. Cini mi se da je i na pito-cijev nesto nasarano i na poklopac prednje noge stajnog trapa Jos jedan EDIT: LupusRebel zahvali ti tvojim izvorima
Ma znam da nisi niš loše mislio, već se od '90 znalo da je ex JNA> Srpska vojska a ne "narodna", pa mi malo čudo što se čudiš?!?
Posted: 31 Oct 2009, 10:43
Izvanserijski forumaš
Na zadnjem snimku sa zmajem,jel ono beli TAM-ic a na krovu ima FOLLOW ME???
FirewireHR
Posted: 31 Oct 2009, 12:41
Veteran foruma
Nastavljamo sa prezentacijom materijala...iz ovoga videa već su bile neke sličice. Sada možete vidjeti kako to izgleda i sa zvučne strane kada se gađa meta 3x3m sa udaljenosti 1200m. Snimak očito jasno pokazuje kako se može pogoditi takva meta ako se zna i hoće. Gađanje na videu izvodi 124.lae sa kombinirane vježbe u kojoj je 1989 učestvovalo više eskadrila sa više aerodroma. ...zanimljivi su ovi zvukovi prrr, bum
Posted: 31 Oct 2009, 17:51
Izvanserijski forumaš
OPet svaka cast na reziji i montazi a muzika je Extra,sve pohvale od mene Ko je i slutio da ce dve,tri godine nakon ovoga ove makete na zemlji zameniti pravi objekti.....zalosno..
arturius
Posted: 01 Nov 2009, 23:51
Tihi forumaš
pozdrav lupusu i ostalim forumasima.kad san slucajno naletio na forum iznenadio san se koliki interes vlada oko aer.zeljava.interesantno mi je jer san tamo sluzio.i volija bi otic posjetit bazu.a sad da pokusan sto objektivnije opisat kako je bilo u bazi.za pocetak-oni obojani migovi su snimljeni 91.pa o njima nebi moga nista rec.dok san ja bio u bazi zrakoplovi su izgledali uredno i odrzavano(86-87)kad ih se gledalo na pisti izgledali su tako mali i krhki,ali kad bi grmili iznad glava dobija bi se suprotni dojam. ali mogu vam rec da to nije bija nikakav top gun,to samo ima u filmu.neko je spomina bazu u puli i da smo za njih bili elita,nebi se skroz slozija s time,i za nas je neko bija elita ko je dosa sa strane.u bazi su bili ljudi od krvi i mesa,sa vrlinama i manama,sposobniji i oni nesposobniji,kroz onu plavu kapiju san puno puta prosverca alkohol,napili bi se a nekad i sa oficirima skupa.a nekad odvojeno.znalo se koji vole cugu.nisan tako zamislja vojsku.ali tako je bilo svugdi.koliko se sjecam jedan mig je ima nesrecu dok san i ja sluzija u bazi.a sta se tice onog kioska taj se nalazija u voznom parku isprid vojarne,u njemu je bija dezurni.za drugi se ne sican.solidna baza uglavnom.ali svjedoci smo,u mnogobrojnim ratovima po svijetu pobjedjuje prvenstveno ljudski duh i motiv a ne iskljucivo oruzje i tehnika.grupa dobro obucenih i motiviranih diverzanata onesposobiila bi svaku bazu pa tako i ovu.sve nam izgleda misticno kad nismo u tom necemu,npr legija stranaca,marinci...kad ove zadnje zarobe talibani onda ti marinci placu ka mala dica.i oni su samo ljudi a rambo je samo jedan.tako i nasa slavna baza,sve zavisi tko je u koje svrhe koristi(obrana,napad,motiv...) pozdrav svima!
LupusREBEL
Posted: 02 Nov 2009, 00:26
Veteran foruma
Pozdrav i tebi, hvala na info, samo nastavi....
Posted: 02 Nov 2009, 19:39
Veteran foruma
arturius wrote:
pozdrav lupusu i ostalim forumasima.
Također pozdrav i tebi.
Evo još jedan video sa dograđenim virtuelnim elementima.
Prilaz za slijetanje sa virtuelnim i stvarnim pogledom. ..
Rulanje prema glavnoj stajanici pistom 3 + jedna usporedba kako "sjeda" stvarnost u virtualni krajolik. .
Glavna stajanka 1 kod triangla...detalji lijevo od piste, preko puta stajanke ... ..
Posted: 03 Nov 2009, 01:55
Tihi forumaš
Bravo, bravo za novi materijal i nova saznanja. Gdja ili gdjica pored piste se seta u supertajnoj bazi dok borbeni avion rula ka stajanci, sve nova iznenadjenja vezana za funkciju tog objekta. Zeljno ocekujemo sledeci materijal, hvala!
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum